ponedeljek, 8. oktober 2012

Piratski obesek za ključe

Skrinjica s piratskim zakladom in ključavnico,
ki jo je mogoče odpreti tudi z ukrivljeno žico.
Zakaj je nastal ta obesek? Odgovor je sila preprost. Imamo škatlico s podolgovato režo na vrhu za kovance in majhno ključavnico z dvema pripadajočima ključkoma. Potem pa imamo še dva radovedna otroka, ki se sprašujeta, kaj bi se zgodilo, če škatlico s ključavnico zakleneš, oba ključka pa vržeš skozi režo na vrhu v notranjost škatlice. Iz te zagate sta se bila primorana rešiti kar sama, smo pa takoj po tistem ključka ločili. Nato sta v škatlico spravila svoje zakladke, jo zaklenila in ključka izgubila. Obstajal je sum, da sta ključka ponovno pristala v škatlici, ki pa ju ni bilo mogoče tako elegantno rešiti kot prvič, saj je bila tokrat škatlica polna. S pomočjo ukrivljene žice nam jo je le uspelo odpreti, a ključkov v njej ni bilo. Ti dve majhni tanki zadevici smo tako iskali več dni skupaj, nakar se danes zjutraj, ko sva se z mlajšim sinom igrala z vlaki na magnetke, na tire pripelje lokomotiva, ki je namesto vagona za seboj vlekla enega izmed ključkov. In ker verjamem Paulu Coelhu, ki je v Alkimistu natrosil kar nekaj modrosti, med drugim tudi to, da kar se zgodi enkrat, se mogoče nikoli več, a kar se zgodi dvakrat, se zagotovo še tretjič, sem se takoj lotila izdelave obeska (no, ne ravno takoj, ker je bilo le še treba prej pripeljati vlak na postajo). Obesek mogoče ne bo preprečil izgubljanja, bo pa ključe zaradi njega lažje najti, nobeden od navihancev pa ključev tudi več ne bo mogel vreči skozi režo v skrinjico.


Obesek sem naredila iz mosgumija s pomočjo škarij in specialnega lepila za mosgumi. Premikajoče oko sem nabavila v trgovini z ustvarjalnim programom (nisem ga šla kupit posebej za ta obesek, temveč jih imam nekaj doma na zalogi, tako kot tisto zajetno količino mosgumija), za izdelavo zanke na vrhu pa sem kar uporabila tiste plastične barvaste vrvice, s katerimi je trg preplavljen, iz njih pa otroci, predvsem punčke, izdelujejo zapestnice.

Ko sem vse dele izrezala, sem jih preprosto le še prilepila skupaj in obesek je bil končan! Še tale blog prispevek pišem dlje časa kot pa mi ga je vzela izdelava tega obeska.

Skica pirata v naravni velikosti, ki jo lahko po kliku nanjo
preprosto shranite na svoj računalnik in natisnete.

Ni komentarjev:

Objavite komentar