nedelja, 17. junij 2012

Marjetica z dvignjenimi cvetovi


Do sedaj sem naredila eno rožico kot del nostalgičnega spominjanja na moje najstniške dni, idejo za drugi cvet je obrodila zelenica svetovnega spleta, zamisel za tretjo rožico, katere lističi kljubujejo gravitaciji, pa sem dobila, verjeli ali ne, med čiščenjem straniščne školjke.

Potrebujemo kos blaga, lepilni trak za obrobljanje ali poseben papir z nanosom lepila, tanko aliminijasto žico, perlico.

Na papir narišemo krog v želenem premeru. Če nimate pri roki šestila, uporabite kakšen predmet z okroglim dnom. Nato v krog vrišite 6 cvetov. V samo središče kroga narišite manjši krogec.
Iz blaga izrežite 2 kosa v približni velikosti kroja marjetice. To naredimo zato, ker je lažje izrezovati nekaj majhnega iz majhnega koščka blaga kot pa iz velikega. Med ta dva kosa blaga vstavite lepilni trak za obrobljanje ali uporabite poseben papir z nanosom lepila, ki ga lahko nabavite v trgovinah, kjer prodajajo šiviljski material. Sedaj ste nared za izrezovanje. Na vrh teh treh slojev (blago - lepilni trak - blago) z bucikami pripnite kroj marjetice. V tej fazi ni nujno, da so posamezni cvetovi že popolni. Dovolj bo izrez grobe oblike.

Ko ste cvetlico izrezali, jo položite na ravno površino in previdno privzdignite zgornjo plast blaga. Na drugo plast cvetlice položite 3 zelo tanke aluminijaste žice dolžine premera kroga. Posamezno žico položite na sredino cveta tako kot prikazuje slika desno in pokrijete nazaj z zgornjo plastjo blaga. Kliknite na sliko za povečavo.

Z likalnikom marjetico polikajte, da se plasti med seboj zlepijo.







Sedaj pride na vrsto popravljanje posameznih cvetov. Če imate majhno marjetico, priporočam, da to počnete z majhnimi škarjicami (sama sem uporabila kar tiste za rezanje nohtov na roki).

Obrezana marjetica je pripravljena na nadaljnjo obdelavo.








Na sredino lahko nalepite rumen krogec iz blaga ali kristalček, da bo rožica čimbolj podobna pravi marjetici ali pa prišijete kakšno perlico, gumbek ...





Dvignite in upognite cvetne lističe, kakor vas je volja, saj ti cvetni lističi kljubujejo gravitaciji!


Ni komentarjev:

Objavite komentar