torek, 24. april 2012

Našitek žabic


Pajac z žabicami, ki ga vidite na sliki levo, sem sešila za našega najmlajšega člana družine kot del njegove maškaradne oprave. Vendar tokrat ne bomo govorili tudi o izdelavi samega pajaca, temveč se bomo posvetili zgolj našitku - tj. žabicam.


Kaj boste potrebovali?
Filc v zeleni, kožni in beli barvi, pliš v oranžni in zeleni barvi, okrogla očesa velikosti 8 mm (potrebujete 2 za eno žabico), rdečo vrvico, polnilo (peno, puh) ter lepilo za tekstil.


klikni na


Na krojnem načrtu imate sestavne dele za veliko (na sliki je to zelena žabica) in malo žabico (na sliki v oranžni barvi).



Izdelava žabice
Na spodnji sliki si poglejte izgled same žabice, ko je končana, pa tudi, kateri njeni sestavni deli so iz filca in kateri iz pliša.


Pa se lotimo dela. Mimogrede, klik na sliko = povečava.
Korak 1: 
S pomočjo krojnega načrta izrežite iz blaga posamezne dele. Plišasta dela (trup žabice) polikajte s centelinom. Za nadaljevanje glejte sliko na levi. Rokici in nogici žabice vstavite med oba plišasta dela, ki predstavljata trup žabice.




Korak 2:
Sedaj plišasta dela zašijte skupaj s šivalnim strojem po lični strani. Uporabite srednje velik cikcak šiv. Pri dnu, med nogicama, pustite luknjo.







Korak 3:
Sledi polnjenje žabice s polnilom (pena, puh). Napolnite tudi predel oči. Pomagajte si s škarjami, svinčnikom, kuhalnico ali kakšnim drugim ozkim in podolgovatim predmetom, da polnilo stlačite v trup žabice.






Korak 4: 
Ko ste žabico napolnili, z istim cikcak šivom, ki ste ga uporabili že prej, zašijte luknjo med nogicama.







Korak 5:
Preostane samo še lepljenje ostalih delov - trebušček in očesi iz filca, vrvica za usta in premikajoči okrogli očesi (glej sliko levo).

Žabico prilepimo ali prišijemo na oblačilo. Priporočam, da prilepite tudi rokici in nogici, vsaj deloma, če že ne v celoti.




Končani veliki žabici. Rokico lahko poljubno nastavljate, da je dvignjena ali spuščena,
preden jo zašijete na trup, seveda.
Tukaj pa imamo majhno žabico.
Kot lahko vidite s slike, se lahko poigravate tudi s položajem nogic.


Vse tiste, ki ste spregledali našitek traktorja, našitek kolačka na vagončku, našitek bagra s fantkom ali našitek hišk na kolesih pa vabim h kliku na  omenjene povezave!


Ni komentarjev:

Objavite komentar